Petra van der Werf                            30 jaar praktijkervaring!

Petra web

In 1987 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool te Groningen. In datzelfde jaar startte ik mijn praktijk in het winkelcentrum De Eglantier. Daarnaast had ik een baan op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit laatste verklaart misschien waar mijn engelengeduld, creativiteit en plezier in het werken met jonge (en gehandicapte) kinderen vandaan komt.

In 1999 verhuisde de praktijk naar zorgcentrum de Berghorst. De directie van de Berghorst vond het een goede gedachte dat de veelal jeugdige bezoekers van de Logopediepraktijk voor wat vertier in het zorgcentrum zouden zorgen. Sinds 2016 zijn wij gevestigd in Praktijk De Matenhoek. Geleidelijk is ons team van logopedisten uitgebreid. Samen met mijn collega's bieden wij gespecialiseerde zorg voor voor vrijwel alle logopedische stoornissen. Zelf ben ik gespecialiseerd op het gebied van de preverbale logopedie en mondmotoriek. Ook verricht ik graag diagnostiek bij spraak- en taalproblemen samenhangend met ernstigere problematiek zoals leerstoornissen, autisme, emotionele- en /of gedragsproblemen.

Maar heeft u (ernstige) adem- en of stemklachten dan kunt u ook bij mij terecht. Eigenlijk heb ik bijna alle logopedische stoornissen wel eens gezien. Toch is geen cliënt gelijk en het leuke is dat daarom mijn werk iedere dag weer uitdagend en boeiend is. Samen met mijn collega's streven wij ernaar hoogwaardige kwaliteit te leveren in prettige en persoonlijke samenwerking met u. 

 

Werkdagen: dinsdag en donderdag.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gea Rozendal - Woltman

Gea web

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest in een vrijgevestigde praktijk in Harderwijk/Ermelo ben ik vanaf januari 2008 in deze praktijk komen werken. 

Ik ben een allround logopedist met een specialisatie van OMFT (logopedie en tandheelkunde). Ik ben maandag en vrijdag in de praktijk aanwezig. Woensdag ben ik namens de praktijk werkzaam bij Stichting Tandartsen centrum te Deventer, hier voer ik specifiek mijn specialisatie uit.
In maart 2010 heb ik de cursus “eet­- en drinkproblematiek bij 0 tot 2 jarigen” afgerond. Hierdoor ben ik bevoegd om preverbale ­logopedie  uit te oefenen.  Andere cursussen die ik  gevolgd heb zijn; “metaphon: behandeling van fonologische articulatiestoornissen bij kinderen” en “meer dan larynxmanipulatie: onderzoek en behandeling van de houding-­, de adem-­, de kauw-, slik- ­ en stemmusculatuur”.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en in het register voor preverbale logopedie. Ik neem deel aan een kwaliteitskring en de Landelijke werkgroep voor 0-2 jarigen.

De andere dagen van de week ben ik thuis druk bezig met mijn twee zoons.

 

 

Werkdagen: maandag, woensdag, vrijdag.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jiska Vlieg                                            Kwaliteitsmedewerker

Jiska web

In 2011 ben ik afgestudeerd als logopedist en sindsdien ben ik werkzaam bij logopediepraktijk Petra van der Werf. 

Ik heb me gespecialiseerd in oro myofunctionele therapie (OMFT) en behandel veel kinderen met afwijkende mondgewoonten. In 2015 heb ik de cursus 'Metaphon' gevolgd, een therapie die gericht is op het behandelen van kinderen met fonologische articulatiestoornissen. Daarnaast zie ik zowel kinderen als volwassenen met spraak-, taal- of stemstoornissen. De variatie in leeftijden en stoornissen zorgt elke dag voor uitdaging in mijn werk. 

Van 2011 tot 2014 heb ik de master Logopediewetenschap gevolgd. Deze master heeft mij geleerd wetenschappelijk onderzoek uit te voeren om het vak logopedie verder te ontwikkelen. In de logopediepraktijk gebruik ik deze wetenschappelijke kennis tijdens de behandelingen. Daarnaast houd ik me in de praktijk bezig met het kwaliteitsbeleid. Om te voldoen aan de kwaliteitseisen heb ik de cursus 'Doelgericht en Smart' gevolgd. 

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister en ik ben aangesloten bij een kwaliteitskring. 

 

 

 

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rowan Aal

Rowan web

In 2017 ben ik afgestudeerd als logopedist aan Hogeschool Windesheim te Zwolle en ben ik meteen aan de slag gegaan in de logopediepraktijk. Tijdens de opleiding heb ik mij verdiept in lees- en spellingsproblemen. Daarvoor heb ik in 2012 de opleiding Onderwijsassistent met goed gevolg weten af te leggen. Door veel stage-ervaring te hebben opgedaan met kinderen van alle leeftijden, ben ik geïnteresseerd geraakt in spraak- en taalproblemen. Onlangs heb ik de cursus oro-myofunctionele therapie (OMFT) gevolgd, waar ik veel geleerd heb over het behandelen van afwijkende mondgewoonten. Daarnaast heb ik in september 2017 de cursus Metaphon gevolgd. De cursus Metaphon heeft er voor gezorgd dat ik achterstanden en/of stoornissen in de spraaktaalontwikkeling van kinderen kan diagnosticeren en behandelen.
 
Mijn werkdagen in Apeldoorn zijn: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag ben ik werkzaam in het Tandheelkundig Centrum in Deventer.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marloes van Hoorn

Na mijn afstuderen begin 2018 ben ik meteen aan de slag gegaan in deze praktijk. Ik heb gestudeerd aan de deeltijdopleiding logopedie van de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast heb ik losse cursussen gevolg. Zo heb ik me verdiept in de Narratieve Taal-Teken-Therapie (www.claudiablankenstijn.nl), een prettige manier om met kinderen te praten over hun ervaringen. Erg leuk om te doen. Gelukkig heb ik me niet laten leiden door de gedachte ‘ik kan niet tekenen’. Zulke niet-helpende overtuigingen kunnen je behoorlijk in de weg zitten, zeker ook in de communicatie. Vandaar dat ik ook de basisopleiding tot ACT-trainer heb gevolgd. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, en geeft mensen handvatten om met negatieve gedachten en gevoelens om te gaan en ondertussen ‘gewoon’ te doen wat ze belangrijk vinden.

Tijdens de cursus oromyofunctionele therapie (OMFT) heb ik geleerd mensen te helpen met afwijkende mondgewoonten en afwijkend slikken. In 2005 ben ik afgestudeerd als taalwetenschapper en momenteel ben ik me aan het specialiseren tot stottertherapeut.
Ik geniet van de ontmoetingen met volwassenen en kinderen en streef ernaar samen met alle betrokkenen de beste ondersteuning te bieden.

Werkdagen: woensdag en vrijdag.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anouk Olthof

Anouk pas

In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de Hbo-opleiding Logopedie en ben ik gelijk aan het werk gegaan bij Logopediepraktijk Petra van der Werf. Tijdens de stages in de vrijgevestigde praktijk heb ik veel geleerd over spraak- en/of taalproblemen bij kinderen ook heb ik hier ervaring opgedaan omtrent oromyofunctionele therapie (OMFT). Tijdens de stage bij het orthopedagogisch dagcentrum heb ik ervaring opgedaan omtrent de communicatieve ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 18 jaar met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Hier heb ik de basis van communiceren kunnen inzien, communiceren is veel meer dan alleen spraak en taal. Ook heb ik enige ervaring opgedaan rondom eet- en drinkproblemen. Daarbij heb ik tijdens de opleiding een half jaar de minor ‘Logopedie & audiologie’ gevolgd. Hierbij heb ik kennis op gedaan over het gehoor in combinatie met logopedie. In juni 2018 heb ik de OMFT-cursus (basiscursus logopedie en tandheelkunde) gevolgd. Vanaf eind juni 2018 kunt u of uw kind ook bij mij terecht voor klachten op het gebied van afwijkend mondgedrag.

Werkdagen: dinsdag & woensdag.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.