Telelogopedie

Wij bieden de mogelijkheid van Telelogopedie aan in verband met de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus.
Telelogopedie kan helaas niet bij alle behandelingen worden aangeboden, overleg hierover met uw behandelend logopedist.

Wij gebruiken Skype om een video en audio verbinding tot stand te brengen. U heeft geen Skype-account nodig om hieraan deel te nemen. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u één van onderstaande apparaten nodig:

  • Computer/laptop met (eventueel ingebouwde) webcam en microfoon
  • Tablet of iPad (deze zijn standaard voorzien van een webcam en microfoon)
  • Een mobiele telefoon (al heeft dit ivm de afmetingen niet de voorkeur).

Daarnaast zijn vereist:

  • Microsoft Edge of Google Chrome als webbrowser
  • Een WIFI verbinding
  • Een email account (een skype-account is niet nodig)

Bij de start van de behandeling ontvangt u per mail een link naar de website join.skype.com met daarachter een code. Open deze link in Microsoft Edge of Google Chrome en volg de instructies. Kies voor "Deelnemen als Gast". Schakel op het scherm de camera en microfoon aan en klik op "Oproep Starten". De verbinding wordt tot stand gebracht. In dit filmpje op Youtube wordt een en ander uitgelegd In sommige gevallen is het mogelijk om een verbinding te maken via Facetime. Overleg dit met uw behandelend logopedist.  Telelogopedie wordt door nagenoeg alle verzekeraars vergoed, alleen VGZ is hiervan uitgezonderd.  Wilt u gebruiken maken van Telelogopedie, stuur dan een email aan de behandelend logopedist. Doet u ook alvast een test of uw webcam en microfoon werken. Dit voorkomt vertraging bij het starten van de behandeling.